Het woord van het jaar 2010

Architectenbureau Ronald Janssen > nieuws > regelgeving > Het woord van het jaar 2010

Bij een verkiezing van het woord van het jaar 2010 werd onlangs gedoogregering gekozen. Deze regering heeft niet mijn voorkeur en dan ook nog gegijzeld worden door de partij van “Mozart”. Brr.. niets voor mij.

Het woord van het jaar voor de bouwsector is vast WABO of anders Omgevingsloketonline of misschien wel Omgevingsvergunning. Kreten die voor een leek ondoorgrondelijk zijn, maar ook voor de bouwsector geheel nieuw zijn.

“Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker…”  De kreet van de belastingdienst is ook van toepassing op de nieuwe wetgeving, maar of het daadwerkelijk makkelijker wordt. Zesentwintig vergunningen kunnen aangevraagd worden in één aanvraag. Dat gecombineerd met het verruimde vergunningsvrij bouwen volgens de “oude” regeling en het vergunningsvrij bouwen binnen het bestemmingsplan maakt het maken van plannen complexer dan voor heen. Leg dat de leek maar eens uit.

In de Telegraaf van 29 december stond een negatief stuk over de nieuwe regelgeving. Vooral voor het bedrijfsleven is ingewikkelder. De praktijk is dat ook de gemeentes er mee om moeten leren gaan.

Niet alleen kommer en kwel bij de overheid. Door de site ruimtelijkeplannen.nl zijn bestemmingsplannen (nog niet allemaal) makkelijk toegankelijk.

Nu is het wachten op een digitale bestemmingsplan toets:-) door de overheid:

Thema:  Overlay door  Kaira ·
De Bilt