Architectenbureau Ronald Janssen

Eerste nul-op-de-meter nieuwbouwwoning in De Bilt

Architectenbureau Ronald Janssen > nieuws > geen categorie > Eerste nul-op-de-meter nieuwbouwwoning in De Bilt

Dit voorjaar start de bouw van de eerste nul-op-de-meter-nieuwbouwwoning in gemeente De Bilt. De toekomstige bewoners Belinda Lageweg (38) en Bram de Deugd (37) dragen op deze manier als particulier hun steentje bij aan het Bilts Energie Akkoord. Hierin is de ambitie vastgelegd dat gemeente De Bilt in 2030 energieneutraal wil zijn. Alle betrokken partijen bij de nieuwbouwwoning komen uit gemeente De Bilt.
Duurzaamheidsambitie
De woning wordt zeer goed geïsoleerd: dikke gevels en daken in combinatie met drievoudige beglazing houden de kou buiten. Bij echte kou zorgt een warmtepomp in combinatie met een hout CV kachel voor verwarming van de woning. Een zonnecollector en een warmtepomp verwarmen het water. Op het dak komen 22 pv-panelen te liggen om in de eigen elektriciteitsbehoefte te kunnen voorzien. Bijzonder is dat het eigentijdse ontwerp aan de buitenzijde niets verraadt van de hoge duurzaamheidsambitie. De architectuur en het materiaal- en kleurgebruik sluiten naadloos aan bij de jaren ‘20/’30-woningen in de rest van de straat.
Duurzaam avontuur
Voor opdrachtgevers Belinda Lageweg en Bram de Deugd uit De Bilt begon het avontuur al in de zomer van 2015 toen zij de koopovereenkomst voor de grond op de Waterweg tekenden. Na een lange planologische procedure en een intensief ontwerpproces gaat het stenen stapelen nu eindelijk beginnen.
De woning is ontworpen door Ronald Janssen van Architectenbureau Ronald Janssen uit De Bilt. Herman Stomphorst aannemingsbedrijf uit Maartensdijk gaat de woning bouwen. Greenlink uit Bilthoven heeft het installatie-ontwerp gemaakt waarbij de opgewekte energie overeenkomt met het verbruik van deze woning.

Theme: Overlay by Kaira
De Bilt