nieuwbouw Versteeglaan, Groenekan

Op het terrein achter de kerk aan de Groenekanseweg is in 2009 aan de Versteeglaan een nieuwbouw woning gerealiseerd.


3D-tekeningen van het Voorlopig Ontwerp waarbij de keuken in het tussen gebied is gesitueerd waardoor er voor- en een achterkamer ontstaat. Door de grote schuifdeuren is het mogelijk om alle ruimtes op de begane grond tot één groot geheel te maken.

Situering

De bouwlocatie was een door de gemeente bepaalde plek op het door de kerk afgestoten perceel. De rooilijn van de bestaande jaren ’80 bebouwing aan de Versteeglaan werd gevolgd. De afstand tot de zijdelingse perceelgrens werd bepaald op 4,5 m¹. waardoor een maximale woningbreedte van 10 m¹ overbleef.

De gerealiseerde woning (max. 7,5 m¹ breed) is zoveel mogelijk aan de noordzijde van de bouwvlek geplaatst om zoveel mogelijk tuin aan de zuidzijde over te laten.

Jaren ’30 stijl

De opdrachtgevers wilde een woning in de jaren ’30 stijl. Die stijl kenmerkt zich -voor leken- door het gebruik van (rood) metselwerk met een donker plint, grote overstekken en het gebruik van dakpannen. Ondergeschikte kenmerken zijn houten kozijnen met ramen, erkers en het rolladen in het metselwerk.
Al deze elementen zijn terug te vinden in de woning. De techniek er achter is van deze tijd: hoge isolatiewaarden voor de gevels en het dak, betonvloeren en de installaties.
Het ruimte gebruik is ook anders dan in de jaren ’30: die woningen hadden over het algemeen een kleine keuken en slaapkamers om te slapen. In deze woning is de keuken vergroot tot een eetkeuken en zijn de slaapkamers geschikt als verblijfsruimte.